lycka!

En dag som man väntat så länge på. En dag med stora förhoppningar och mycket glädje. Den bästa dagen i mitt liv, hittills. Verkligen. Det var helt underbart att få se alla så fina. Glädjen människor emellan var så stor och det gjorde kvällen och dagen till världens bästa.
Tack till min bästa vän och personliga fotograf som orkade följa oss och fota oss hela dagen. Så otroligt mycket kärlek till dig så det är inte sant. Fler bilder kommer med tiden ska ni se. Börjar med denna!

mcke fint!

Så här vacker är jag idag efter gårdagens håruppsättning med hela 77 hårnålar. Herregud.
Jag har ingen aning om hur jag ska reda ut denna tupering!! Och dessutom lär jag få ligga i min säng hela dagen med tanke på mina onda fötter. Flera blåsor!! Och svullnader efter Anjes och min promenad barfota från Cloetta till stan. MEN det är det värt! För ÅH vilken rolig kväll det var igår. Världens bästa kväll och alla trevliga människor.
Kvällens höjdpunkt: Rektor Magnus stående på stolen och kör lambo!!! wiewieiwie
Bilder kommer senare idag!

BAL 2010!!



Nu är det snart dags! och fan vad jag är nervös.. Vet egenltigen inte för vad, inte för att göra fel men något är det ju i alla fall. Kanske för att det är ett x antal tusen som kommer och tittar, bara för att. Hoppas på en bra dag!!

nu börjar det närma sig!

Stressar runt som jag vet inte vad här hemma. Ledig idag. Arbeten ska bli klara och inskickade. Balgrejer ska packas för balträning 16.00-21.00 och sedan sova hos Karolina. Inte glömma något. Inte glömma något. Nevös börjar jag också bli. Men de ska nog gå bra!

Förresten. Söt lärare jag har va?

tack för denna termin, tack för dessa år!



WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE WIE !!!

Första kursen HELT avslutad. Nu kommer det snabbt gå frammåt och så är det SLUT.

Underbara torsdag!

Oj vilken härlig sommardag! Nu är sommaren troligen på väg och om jag får tro så tror jag att det kommer bli en helt sjukt varm sommar. Bara för att vintern har varit så otroligt kall och lång så tror jag på en intensivt varm sommar. Självklart ska jag då jobba hela sommaren och därför inte njuta av vädret på samma sätt som troligen ni ska.

Blev för en gångs skull en någorlunda normal skoldag. Som vanligt kommer alla och går som dom vill. Men Joel och jag satt i alla fall och njöt i solen under dagens håltimma. Har avslutat vår första kurs nu!!! wie. Känns helt galet. Om exakt en vecka så är alla lektioner slut. Då har vi en mysig dag i Brokind/Bankekind/Borensberg? Va? Jag och sånt där fungerar inte så bra ihop. Mycket med B ochså, men något av det är det förhoppningsvis. Senare åker vi vidare till Falkenberg!! Hoppas på sommar.

Efter skoldagen åkte jag till Philip och pratade och käka glass. Sen tog vi en lååång promenad hem i den stekande värmen. Mycket skönt! Nu ska jag göra mig redo för att gå ytterligare en promenad med Lina till Johannelund för att kolla på dansuppvisning. Världens bästa Julia ska dansa. Det blir show!

En sak till. Familjen som jag bodde hos i Thailand har inatt fått evakueras därifrån och är troligen hemma i Sverige just nu. I trygga händer. Det är helt galet hur mycket kaos det är där nere just nu. Rödningarna tänder på eld på flera byggnader. Och inte heller några speciella byggnader, utan höghus överlag. Det innebär att de inte har kunnat bo i sin lägenhet på flera veckor nu. Stranden som de har varit på kan de inte heller vara trygga på eftersom att det spridit sig i hela landet. Tänk om det blir krig på riktigt? Då kommer Thailand bli som exempelvis Iran och Irak. Länder som ingen åker till trots att de är vackra. Och att inte få åka till Thailand på 10 år... vore fan förjävligt.


tänker på er!

årets sista studentskiva

Oh herregud vad jag är trött. Dom där 5 timmarna med balträning tog kol på mig. Och troligen inte bara mig. En lektion i skolan idag bara för att lyssna på redovisningar. Det var skönt. Har ätit lunch på stan med Emma och nu är jag äntligen hemma och laddar om. För ikväll blir det årets sista studentskiva!

Men först krävs tupplur, dusch och en del plugg. Hoppas ni har en bra dag!


rasmus seebach

Har en låt som gör mig glad, trots att jag inte förstår alls mycket av innehållet i den. Vet inte heller varför jag gillar den så mycket. Men det behöver jag inte ha något svar på. Jag bara känner att jag gör det. Inte kanske heller min typ av musiksmak. Men här har ni den;


puh

Åkte till skolan två timmar tidigare idag för att kommit ifatt med ett grupparbete vi gör. Det gjorde redan att min ångest för allt plugg försvann. Gick hem efter första lektionen för att jag kände att min feber tog kol på mig. Vet inte vad min kropps problem är men ända sen i onsdags har jag känt mig både frisk och sjuk om vartannat. Kan känna mig jätte bra en morgon när jag vaknar och senare ligger jag hemma med världens feber på kvällen. När jag vaknar på morgonen är jag fortfarande dålig men febern försvinner sedan. Helt skumt. Förstår ingenting. Måste vara bra imorgon då vi har balträning i 5 timmar. Obligatorisk dessutom.
Men sen jag kom hem har jag i alla fall skrivit två sidor på min projektrapport som ska in i veckan. Mycket stolt ska jag säga er. Mitt mål är bara att läsa ut min bok idag också. OM jag gör det kommer jag vara så sjukt stolt över mig själv. Wei. Kom igen. Tävla med sig själv funkar kanske för att göra skolarbeten klara? Belöna mig med en rolig vecka.

chill

Kämpat med att läsa svenska boken "onåd" idag för Kerstins (lärare) skull. Men den bidrog till att jag somnade mitt på ljusa dagen och drömde mardrömmar konstant. Vaknade upp livrädd. Somnade om, ny dröm. Vaknade upp livrädd osv. Hela tiden. Hemskt faktiskt. Jag brukar aldrig drömma mardrömmar? Och att jag blev rädd mitt på dagen kändes också konstigt.
Nu ska jag i alla fall ta mig en sväng till min granne. Gå ner några meter på gatan. Ska åka och handla tydligen, och så chilla. Ha en skön söndag!

nytt?

Känner för en ny header. Den här är alldeles för mörk och tråkig nu till våren.
Dessutom skulle jag kanske bli lite mer pepp till att blogga?
Vill gärna ha minnen från den här tiden, så inte OK att sluta nu.

födelsedagsfirande av bästa vän!

Tänk att så blev det även min bästa väns tur att fylla 18 år. Efter mycket väntan & förhoppningar så var det dags. Tror inte jag vet någon som någonsin har sett fram emot att fylla 18 så mycket som Lina Berg. 18 år, då du blir myndig, får bestämma själv (!), får gå ut på krogen lagligt och slipper oroa sig över en förstörd hemma fest. Vet inte vad du har sett fram emot mest av mina alternativ, men vad det än är så är det ett förflutet problem.
Vill tacka dig för en riktigt trevlig kväll och natt. Tack för ditt leende som lyste under hela kvällen och som gjorde oss andra på så bra humör. Grattis ännu en gång. Du är det bästa som finns älskling!
Och denna vackra bild får avsluta kvällen på bilder.. den tyder lite på hur kvällen var i sin helhet: GLÄDJE
Det strålande leendet skulle nog kunna glädja hela vår värld.
Det blev en sen kväll när vi runt 03.30 bar hem alla grejer till Lina. Åt lite och lyckades sova hela tre timmar. Så igår kväll kom min trötthet ifatt och jag somnade skönt i soffan klockan 20.00!!!
Lördagen tillbringades sedan hos min bästa vän, några timmar ute i solen var precis vad jag behövde. Innan jag somnade i soffan hemma hann jag även färga Karolinas hår. Inte OK med utväxt till balen nej. SNART är det dags. Och söndag idag, uppe tidigt och tränade som alltid. Men vänta, sista söndagen är nu AVKLARAD AVKLARAD AVKLARAD. ALDRIG mer balträning på en söndag. Wie eller vad?

wei

Ligger som världens softpotatis hemma i min älskade säng. Har precis kommit hem från balträning och Linnea. Ska faktiskt ägna min kväll, tråkigt nog, åt att bli klar med min uppsats. Skulle kännas skönt att ha det avklarat till helgen. Och nästa vecka är jag rätt så körd på grund av balträningar sammanlagt 10 timmar (tisdag+fredag). Så hoppas ni får en trevlig kväll och njuter av ledigheten på annat sätt än jag!!

svartmåla

Onsdagens kväll blev impulsiv och oväntad. Kände mig sjuk och febrig efter att ha gått runt och frusit konstant hela dagen i skolan, så jag och Lina bestämde oss för en lugn kväll. Men nej, riktigt så blev det inte. Åkte ut till Svartmåla med ett gäng härligt folk och festade lite istället. Trots mycket tvek innan så ångrar vi det inte. Impulsivt är verkligen alltid bäst. Jag gillar det.
Idag bjuder inte vädret på någon sommarvärme precis, så vad passar inte bättre än att jag tar upp mina böcker och pluggar lite? Senare i eftermiddag är det ytterligare en balträning som gäller. Och efter det ska jag gå och äta middag med min Linnea. Mys kväll i regnet.

fantastiska tisdag!

Gött att jag sitter hemma och pluggar som ett djur medan alla andra Kateschtekare är på studentskiva och har det kul. Saker och ting måste uppenbarligen göras här i livet, annars fungerar det inte. Prioritering är viktigt. Det har ni väl också lärt er under era skolår? Annars har ni något kvar att lära. Ligger efter i allt och imorgon tar jag igen Svenska nationella provet som alla andra har gjort och slutar därmed klockan 18.00! FINT
Idag har jag lyckats med mig själv i alla fall. Hunnit halvvägs på min uppsats som ska in imorgon. Men min lärare är snäll och ger mig lite mer tid, så det där fixar jag. Nu ska jag bara skriva psykologi, kolla igenom svenska nationella häftet och läsa min äckliga bok innan jag går och lägger mig.

ihjälfrusen

Sitter bokstavligen och fryser häcken av mig efter min korpen match. Att det alltid ska vara så kallt där. 2 tjocktröjor + jacka kan tydligen inte heller hjälpa. Nu ska jag packa mina grejjer och åka till mamma.

ööö

En båt tur. Ja, en båt fullproppade med svenskar och en galen chaufför. Svenskar som var så bakfulla att de ville spy på båten och tvingade mig att ligga i vattet större delen av tiden för att undvika dom. En bår tur med stopp på tre olika öar. Där vi fick snorkla, äta och leva ett Robinsson liv. Sitta på trädstammar och stenar och käka mat som de slevade upp på våra tallrikar likt en matbespisning. Plats tallrikar och thaimat. Har aldrig velat i land och tillbaka till hotellet så mycket som då. Men fint var det i alla fall. Och fina människor hade jag med mig.














balträning

Idag vankas det balträning för min del. 13.00-15.00. Räknar ner balträningarna och nu återstår bara 5, och sedan är det dags! På tiden att plugga in de där danserna nu så de sitter. 2 veckor, med sammanlagt 15 timmars träning ska nog fungera alldeles utmärkt för att lära mig det.

Funderar på att ta en promenad in till balträningen. Sanne kanske vill vara lite hurtig? Min gårdag var waist of time eftersom att jag in princip satt här hela dagen och degade (skulle pluggat) tills Karolina hämtade mig för filmkväll runt 9.. Se om jag kan utnyttja denna dag på ett bättre sätt! Mycket möjligt. Känner nästan att jag redan gjort det i och med mitt bad imorse när jag vaknade.


fotografering i solnedgången

Att fota i solnedgång är något speciellt. Bilderna blir så magiska på något sätt. Jag gillar det.










vårsolen innebär njutning

Inom loppet av några få veckor är det mycket i mitt liv som kommer ske. Kommer troligen bli en av mina intensivaste perioder i livet. Ska hinna dansa bal och alla 15 timmars träning till det som återstår, ska hinna packa och flytta, ska ta studenten, ska njuta med vänner från min kära klass i Falkenberg, ska göra alla dessa nationella prov och skolarbeten överhuvudtaget och mycket mer än så som min vilja vill räcka till. Det gäller att jag tar tag i mitt liv och börjar prioritera, för det är den här perioden i mitt liv som jag vill minnas som bäst. Som jag vill förknippa med glädje. Så nu ser jag till att ägna min lördags eftermiddag åt att skriva lite skolarbete så jag kommer ifatt min klass. Åh vad det är skönt att skriva, reder liksom ut tankarna på ett helt annat sätt än om jag bara tänker.




hjälptack!

Sitter för tillfället och desperat letar efter en studentklänning till den stora dagen. Här i Linköping har vi inga speciellt bra affärer om man vill ha en klänning som ingen annan har. Det är lite synd. Dessutom har jag väldigt svårt för just vita klänningar. Vet inte varför men av någon anledning dras jag mycket mer till alla andra jag ser.. Men har ägnat min dag åt att sitta och leta lite i alla fall. Så om ni nu skulle vilja vara mina smakråd så skulle jag glädjas över det.


1.

2.

3.

lucky girls, lucky girls

Som ni märkt kära vänner så har jag varken haft tid eller lust att uppdatera bloggen. Men för dig som inte vet har vi i alla fall lyckats komma hem till Sverigen igen för ett tag sedan. Efter all otur vi haft där nere åkte vi till flygplatsen trots information att vi inte skulle få plats på planet. Vi gick raka vägen till buisness incheckningen och sa att vi skulle med planet. Hon verkade lite osäker och sa att det var fullt tills vi visade guldkortet. Ett sådant kort familjen Rosander har fått för att dom rest så mycket. Då började kvinnan söka och skriva på datorn i närmare 10 minuter. Sedan bad hon oss sätta oss ned vid hennes fåtöjler och vänta tills incheckningen var över. Minuter gick och blev till timma, sedan vinkade hon in oss och sa med världens leende på läpparna "lucky girls, lucky girls". Springandes till planet bara 20 minuter innan avgång både skrattade vi och grät vi. Stackars alla andra svenskar soms tod uppradade på flygplatsen och sov på kartonger i källaren. Och där sprang vi förbi bara för att vi hade guldkort? Mådde aningens dåligt över det, men faktiskt så hade vi ju också viktiga saker att komma hem till. Mitt sista år på gymnasiet innebär mycket. Betyg och sista prov, nationella och balträningar.

Sen vi har kommit hem har tiden gått en tredjedel så sakta som i Thailand. Har haft alldeles för mycket att ta igen i skolan. Har haft alldeles för många människor att vilja träffa. Men på många sätt längtar jag ändå tillbaka så otroligt mycket just nu. Livet människorna lever där nere verkar på så många sätt på mycket enklare än här. Bara att de ser varandra på annat sätt än här är fascinerande. Jag gillar Thailand och jag kommer definitivt åka tillbaka dit igen, trots den långa flygturen.

Bilder kommer efterhand..

RSS 2.0