torsdag 30/10

Åt helvete med gårdagen. Den existerar inte längre i min värld. Mådde väldigt dåliga av sprutan, precis som den största delen av familjen. Blev en sjukstuga här hemma när jag väl vågade ta mig hem. Herregud vilken dag.
Men så, det var den. Den är raderad.
I morse när jag vaknade åkte jag till min Victor och myste. Åt lunch och bara njöt av att ha lov och vara ledig. Inga tider att passa. Inga måsten. Att bara få och kunna vara. Det är fantastiskt. Något mer som är fantastiskt är ju min älskling.
Har även hunnit med en impulssväng till Ikano med min bästa mamma. Jag har nog tillbringat över 7 timmar på stan denna vecka utan att hitta något jag skulle kunna tänka mig att ha. Både när det gäller fredag och lördag. Herregud. Vilka i- landsproblem alltså. Fel på mig eller fel på Linköpings utbud?
Nåväl, efter vår runda tog jag mig lite tid med Marina och Karolina. För snack och bara umgås.
Ni är allt bra ni. Det gillas.

28 okober

Är en grad handikappad idag. Kan ej lyfta ena armen. Me det ska nog gå bra ändå såklart.
Om ingen galning kommer och slår till mig.

Ska i alla fall snart ta bussen in till stan för lunch med pappa.
Senare ska jag träffa Karolina.

vaccin

Min dag har spenderats med Frida. My lovely friend. Trots det fina vädret blev det inte mycket tid till att vara ute. Men det får jag a en annan dag. För det ska visst bli fint väder hela veckan.
Har även fått vaccinet mot svinis idag. Och ännu har jag inte blivit sjuk. Ryktena på vårdcentralen säger att det blir värre dagen efter. Men förhoppningsvis inte.

26 oktober

En skön morgonpromenad upp till stallet med Amanda gjorde susen för denna måndags morgon.
Första gången jag var i ett stall på ca tre år, om inte ännu längre tid.
Eller utanför då så att säga.
För även denna gång undvek jag att gå in i stallet på grund av min allergi, och det var nog det rätta.
Tanken var att jag skulle fota Amanda och hennes häst tillsammans.
Kvällen erbjöd träning med Simone. Ett nytt, helt fantastiskt pass. Folk var som galningar efter biljetterna till passet. Det var fullbokat en hel dag innan. Och tro mig, så vanligt är inte det.
Kvällen avslutades med film och mycket för gott till det.
Love you!

en timma extra

Att vakna imorse var fantastiskt. När pappa kom ned och sa att klockan bara var halv 9 isället för halv 10 som jag trodde. Älskar att dra tillbaka klockan. Att få en timma extra under en dag är perfekt för mig. Jag älskar det.

Just nu är det städning, bäddning, melonätning och idol-reprisen med tända ljus som pågår hos mig. Man kan faktiskt göra det lite mysigt att städa. Och varför inte när det går? Jag tror jag älskar söndagar faktiskt.


rock

Klockan är 23.06 en lördag kväll. Jag är helt slut efter dagen. Den tidiga morgonen. Och veckan. Jag är glad att det är lov, och kan ägna mig åt sena nätter andra nätter än denna?

Jag funderar på att lägga mig i sägen och se reprisen från Idol's rock tema.
När jag ser idol, måste jag vara väldigt insatt och verkligen lyssna.
Ska alltid ha min egna åsikt. Men igår hade jag inte riktigt tid, det gick inte ihop sig på samma sätt när jag färgade Marina's mammas och hennes hår under tiden. Marinas hår skulle bli rött. Alltså inte rött rött. Utan mörkt med röd nyans. Men det blev mörkt med lila nyans istället. Det tyckte vi var kul. För hon i affären kunde tydligen NADA.





"det vackraste som finns i vår värld"


Nu på senare tid har jag hört så mycket sjuka och dåliga saker som händer folk. Människor som dör och människor som ligger på sjukhus. Människor som lider och människor som kämpar. Livet är inte rättvist, det är det inte. Och det är så sjukt vad som kan hända i vår värld.

Jag börjar beundra det jag har mer och mer för varje dag som går i mitt liv. Jag tar vara på alla nära och kära som ligger mig varmt om hjärtat. Det finns så många fantastiska personer som gör mitt liv. Och det är jag glad för.
Glöm ej att ta vara på, och tala om för människor att du tycker om dom. Gör det ofta och mycket. Glädje och kärlek är det vackraste som finns i vår värld.

nomineringsstämma

Hela min lördag har ägnats åt nomineringsstämma med moderaterna i Konsert och kongress. När klockan ringde imorse 07.30 var min första tanke "vad tusan har vi nu gett oss in på nu Marina". Men efter en varm dusch var jag redan inne på andra tankar. Detta skulle ju bli intressant, och kanske skulle jag utvecklas och bli snäppet inteligentare? Jamen visst!Man måste utforska för att lära sig.


..och visst! Nomineringstämman idag var ROLIG. Det var intressant och mycket lärorikt. Det var kul att grilla de dominerade med frågor. Jag blev klokare. Jag fick egna intryck av folk istället för att slippa tro på allt som står i tidningarna. Jag fick egna uppfattningar och egna värderingar. Det känns bra. Det känns som ett snäpp närmare.

Efter sex timmar var vi ganska trötta. Vi åkte hem till Marina, hon som körde (wie), tog det lugnt, åt, kollade bilar och bara snackade. Riktigt skönt. Väl hemma nu har jag myst med min vovvis. Helt tomt en dag utan honom.


trött, sliten och hängig

Dagen igår kan ha varit den västa på länge. Ännu en gång har jag fått en såndär "huvudvärks attack" som angriper mig. Kom hem från prov (då huvudvärken kom) klockan 5. La mig i sängen i nån timma. Åt. Kunde knappt stå utan att allt snurrade och därmed kunde jag också glömma plugget. La mig ner igen. Kolsvart, tyst rum. Det gjorde ont, det ända jag ville var att spy. Men samtidigt inte eftersom att det är min största fobi. Tårarna sprutade. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Låg där hela kvällen. Hela natten. Mestadels utan sömn. Det gick inte att somna. Jag som alltid somnar på 3 minuter?

Detta bidrog till att jag i dag fick gå iväg till skolan och skriva ig på ett matteprov. Nästintill säker på det. Mitt första matte C prov, som troligen också kommer att vara de lättaste utav dom alla eftersom att vi enligt Leif "repeterar B-kursen". I vilket fall kändes det inte bra någonstans. Och att miniräknaren DOG just DÅ av alla stunder på tre år måste ju betyda att jag inte skulle göra det.

Känner mig trött, sliten och hängig idag. Så kvällen för min del består av chill på hög nivå.
Glad att huvudet mår bättre idag i alla fall.

Hoppas ni har bättre dagar än jag.


inget att klaga på

Dagen har mest ägnats åt plugg faktiskt. Inte ens värt att nämna. För de är inte så intressant. Och jag ska inte klaga, för jag har inte haft alls mycket från och med att skolan började tills nu. Trean är inte ens att jämföra med tvåan. Det måste väl vara skönt att höra? Absolut.

Naturkunskap och matte C prov. Känner mig inte alltför förbered. Men har sovmorgon till 11.40 imorgon, så om jag så vill kan jag ställa klockan och gå upp tidigt och plugga. Men nej, jag tror jag skippar det faktiskt.
Skönt att bara kunna sova utan en väckarklocka.
För jag är HELT säker på att jag aldrig skulle sova till 20 i 12.



Draft: Okt. 19, 2009

nittonde oktober tvåtusennio 19-10-2009

Idag är det ett datum värt att minnas. För mig då. Inte för er kanske. Ett datum som för fyra år sedan hade en väldigt stor betydelse för mig. Ett datum som består av mycket kärlek och glädje.

Datumet då jag träffade min älskade. Världens bästa Victor.

Glad att den dagen för fyra år sedan fanns,
eftersom att jag har haft fyra helt fantastiska år.

Det är något magiskt med just 19. Allt som har med mig att göra, har även med 19 att göra.
Visst är det ganska fascinerande?

Den här första bilden måste nog vara ca 4 år gammal faktiskt.
Den andra är också väldigt gammal, men inte riktigt lika.








17 oktober 2009

Här kommer lite bilder från gårdagen.
Vi tjejer blev team BLACK, alla hade bara svart på sig. Oplanerat, såklart.











Min dator ville inte ladda upp fler bilder på bloggen nu verkade det som.
Blir trött på den då. Så jag orkar inte heller för den delen.


alldeles perfekt

Nyligen hemkommen ifrån min älskade. Tog fram kameran från gårdagen på väg hem och tog ännu lite vackra höst- bilder. Solen lyser och himlen är alldeles blå. Dessutom är det faktiskt inte så där överdrivet kallt idag. Vilket verkligen var skönt. Trots det tackade jag nej till promenad med mamma. Jag har mycket att göra idag. Mycket jobbigt plugg att ta tag i. Känns inte allt för roligt. Har fortfarande inte riktigt kommit in i att plugga än, trots att vi gått i skolan HUR många veckor som helst. Men vi ligger under gränsen för fem prov. Mer än så kan vi inte haft.
Så tredje året fungerar alldeles perfekt.

Bilder från igår kommer snart. När jag varit lite duktig.

Vidare till min Julia

Hemma och vänder efter en sväng på stan med la familia, fika, besök hos farfar och farmor och en titt på hockeyn. Blev dock besviken efter första målet som modo gjorde efter bara 47 sekunder. Så jag ville inte se så mycket mer.
Har även hunnit övningsköra, och visst börjar det lätta nu. Skulle helst av allt bara vilja ta automat körkort. Så mycket enklare det vore.
Om en timma ska jag vara hos Julia och spendera resten av kvällen tillsammans med mina andra tjejer och killar. Kanske följer my lovely Nikon-kompis med. Laddad och klar.
Jag önskar er en trevlig lördags- kväll kära vänner.

morgonstund har guld i mun

Uppe lika tidigt som vanligt så här på lördagsmorgonen. Känns skönt faktiskt.
Det är lika sant som det är sagt att "morgon stund har guld i mun".
Det är alldeles lugnt och skönt.
Klockan 12 ska ja vara på stan för att ta en fika med Philip. Känns mysigt att sitta inne på ett fik och dricka något varmt i de här otroliga höst vädret. Eller kylan är väl mer lik vinterns. Men annars är det väl höst?

de ändrades trots allt

Nu är jag hemma efter en mysig kväll hemma hos Amanda tillsammans med Linnea och Simone.
Idol och mycket tjejsnack stod på listan idag.
Skönt med innekväll i de här vädret.
Inte är det mysigt ute i alla fall.
Mitt humör ändrades framåt kvällen tack och lov,
så jag valde att inte vara hemma.
Ska nu se film med min älskade lillebror som ligger här bredvid mig.
Får se vad vi ska se, vi har ganska olika smak när det gäller film om man säger så.

inget går min väg, men helt naturligt!

Ingenting har varit bra med den här dagen.
Nej, för jag har haft den såndär grymt dålig dag som börjar redan på morgonen och aldrig tar slut.
En dag då jag mer än gärna hade stannat hemma, stängt in mig på mitt rum och bara gömt mig under täcket,
och helst stanna där. I min ensamhet.
Kan inte påstå att det är just något som påverkat min dag, och det är framförallt det som skrämmer mig.
Vad händer?
Varför beter jag mig som jag gör?

Gick hem tidigare från skolan, tänkte att de var det som påverkade mig.
Men nej.
För när jag kommer hem tänker jag att jag ska sy, hittar ingen tråd som passar.
Och när jag väl kommit framåt så krånglar hela symaskinen.
Tråden vill inte.
ÅH tänkte jag.
Så nu har jag legat här i min säng sedan flera timmar tillbaka. För vad kan hända när jag bara ligger här?
Vet inte om jag vågar ge mig ut bland människor ikväll. Vill INTE framstå som en tjuris.
Jag är inte van vid detta.
Jag har inte haft en sån här dag på jag vet inte hur länge!
Hoppas ni har en trevlig dag trots allt, och låt mig inte påverka er.
Förlåt för min dag ni som drabbats.

stockholm, riksdagen

Tillbringade hela gårdagen i Stockholm med den tillfrisknade Marina och moderaterna från Linköping. Gamla som unga. Från tidig morgon till sen kväll åkte vi sköna bussturer, besökte riksbanken, riksdagen, åt, åt, åt och gick en sväng på den stora staden. Såg Magnus Carlsson and his lovely.
Jag kan inte påstå att jag är världens seriösaste moderat. Men vem vet. Kanske kommer jag att bli? Följde mest med för att lära mig lite om politik, få en inblick i hur det verkligen är. Det har tidigare inte varit min starka sida. Men jag vill faktiskt lära mig. Så jag tog steget. Hur ska man lära sig om man inte själv utforskar?
synd att min kamera dog lagom i Stockholm så att jag inte hann ta alla mina bilder jag ville,
men lite räckte det ju till i alla fall.

Väl framme i Stockholm efter skön busstur och fika så befann vi oss i riksbanken
där vi fick lyssna på ett föredrag av en man.













nej nu vill tydligen inte min dator ladda upp fler bilder så det får vara,
t å l a m o d är det sista jag har idag.




WIE

SÅ OTROLIGT MYCKET GRATTIS TILL KÖRKORT ÄLSKADE VÄN!
Du är så fantastisk!

"jag har svinis alltså"

"jag har svinis alltså"
det meddelandet från min älskade vän gav mig både en klump i magen och ett gott skratt.
Otroligt synd om henne som ligger där och knappt orkar röra sig, samtidigt som det känns så
komiskt efter all överdriven media under sommaren.
Och av någon konstig anledning känner jag mig inte ens rädd för att bli smittad av henne.
Hoppas mest på att hon blir frisk tills torsdag, då vi gör en Stockholmsresa hon och jag.




Helgen har för övrigt varit bra. Ägnat mycket tid med mina saknade tjejer och min V. Har även tränat en del och känner verkligen att det tar emot i både armar och ben idag. Är inte smidig för fem öre, med andra ord. Men ska aldrig sluta gå på hennes pass, hon är nog den härligaste personen jag träffat. Riktigt kul.

tiden går för snabbt

PA rullar på, liksom dagarna. Och just nu går det faktiskt RIKTIGT bra för oss. Sedan veckan började har allt bara flytit på. Vill ej gå ut med för mycket information, för då blir det troligtvis inte alls lika kul när det ges ut. Det jag säger är att det är en GRYM gratis tidning, som innehåller EN intervju med en kändis för varje nummer. Vi har slutfört vår FÖRSTA intervju, och fler är på gång. Spännande.

Förövrigt gör jag inte alls mycket om dagarna faktiskt. Mitt huvud är helt slut varje dag jag kommer hem. Efter allt tänkande och allt jobb. Det är helt ärligt ansträngande. Jag som skulle köra hårt med träning i veckan, har inte ens tränat? Därför ska jag VERKLIGEN se till att göra det imorgon. Funderar även på fotodag med Emma imorgon.
Så kanske lite mindre jobb imorgon, och mer fritid?

Imorgon upp och hoppas tidigt för jobb 07.00 (på kommunen, inte PA) och klockan 12.00 väntar
UF möte med vår handledare. Så för mig blir det troligtvis en lugn kväll. Kanske kommer min kära hit.

Borde även ta fram symaskinen och fixa till Marinas byxor tills hon kommer hem.
Då blir hon glad. Det vet jag.

Ha en MYSIG kväll!




lille snuss

Dagen har i kort bestått av:
- Tidig träff med Marina på skolan redan vid 9 för att säga hejdå (det är tidigt för att inte ha någon "skoltid" att passa)
- Jobb med UF
- Världens godaste lunch på ming
- Kick off på konsert och kongress


min lille älskling har klippt sig, (eller kanske mer ser snaggat ut?) så otroligt liten han blev nu igen.
Dessutom luktar han som när han var bebbe.
Världens sötaste i vilket fall.

För övrigt så har jag lärt mig ännu mer idag. Bland annat hur man gör skärmavbild på Mac datorer.
Det känns skönt.
Det var något jag sökt efter.
Något som jag saknat.
Dessutom är det bättre än på PC då man själv måste gå in i ett dokument och spara bilden. Här sparas den automatiskt på skrivbordet, vilket är fantastiskt bra. Åh vad jag älskar Mac.



ingen vanligt "ångest-söndag"

Idag är det ingen vanlig ångest söndag inte. För på schemat den kommande veckan står det "projektvecka".
Vilket såklart innebär att vi inte kommer ha några vanliga lektioner, utan bara jobba med vårt egna företag.
Proffsiga Meny magazine.
Veckan och dagen kommer nog ändå innehålla lite tomhet, för några av mina kära vänner åker iväg och lämnar mig hemma. Bland annat så åker Lina till Slovenien idag, som jag tidigare nämnde. Och DESSUTOM åker Marina till England för att göra sitt projektarbete. Blev en tung sten som föll ner i hjärtat där. Men det ska gå bra. Önskar i alla fall er en fantastisk vecka.
Nu ska jag snart åka ner till stan för att kolla på Julias dans och Victors match. Pressure (var de så?) ska dansa i pausen! Det blir intressant. Stannar sen kvar för att spendera resten av kvällen i stan hos my lovely.

Ha en fantastisk dag, och njut denna söndag kära vänner!

flickan som lekte med elden

Jag har just precis bokat biljetter för en biokväll tillsammans med min bästa vän.
Vi tänker se "flickan som lekte med elden", vilken jag tror vi båda har ganska höga förväntningar på.
Det blir mys! För imorgon lämnar hon mig och åker till Slovenien i en vecka.
Lina Josefin Waldorf säger: (13.28.27)
blir ganska långt fram
Lina Josefin Waldorf säger: (13.28.30)
men hellre det och en stooor skärm!

fredag 2/10

Tillbringade en del av kvällen tillsammans med Marina, Karolina och David. Såg bland annat idol.
Senare tog jag bussen hem till Amanda för att vara med och fira vår Lina, som det aldrig blev något av förra helgen.
Det var skönt att äntligen få träffa mina tjejer igen efter lång tid.
Jag och Julia bestämde oss sent att det var alldeles för kallt och läskigt att GÅ hem, så vi somnade som tre klumpar i soffan. Och där blev vi kvar hela natten. Amanda soffa är den skönaste som finns.
Nu är jag hemma och känner, liksom igår min onda mage göra uppror. Vet absolut inte varför jag har ont i magen. Men det kommer som "hugg" helt plötsligt. Inte roligt alls. Men det ska nog gå över. Jag som väldigt sällan drabbas av att ha just ont i magen.

torsdag 1/10

Veckan har även hunnit innefatta studiedag,underbara torsdag, dock ägnades den åt det den är gjord för att göra. Just studera. Har nu äntligen fått word till min dator, av världens snällaste Karin. Det var nog höjdpunkten på dagen.
Träffade min älskade senare. Och kvällen bestod av stan med Karolina och Marina, då det var extra öppet.
Dagens artist: WILCO
finns oerhört många bra låtar med honom, och här är en utav dom.

ett foto lagrat

Invigning av kameran på datorn.
Min pappa har varit i Spanien och är 10 gånger brunare än mig.
Känns inte okej.
Föresten. På tal om bilden så har sista september passerat,
och det innebär att han även fyllt.
I LOVE YOU

tack för att du finns

Min vecka har i stora drag bestått av stress, stress och stress. Jag försöker att låta bli, men det är så mycket som vill hinnas med, och det är inte alltid lätt när man har långa skoldagar och mycket prov. Men det får man helt enkelt acceptera, det är bara att göra det bästa av situationen.
Något som gjorde mig glad var när jag kom hem efter en lång skoldag härom dagen, då en fantastiskt vacker tavla låg i brevlådan. Tusen tack Frida. Det glädjer mig verkligen!

RSS 2.0