världens största kakmonster?

.
.
Jag vet ingen som gillar kakor så mycket som Elisa. "Kaka" eller "Ka Ka" är ett ord som upprepas ett x antal gånger under en dag. Hon har för övrigt varit världens sötaste och kramigaste lilla tjej idag. Så svårt att förklara grejer hon gör genom att skriva eftersom hela hennes beteenden handlar om kroppsspråk och en del få ord.
.
Nu har vi i alla fall precis lagat mat och ätit. Ack så mätt. Så nu ska jag ta ett bad och läsa tidningar. Sen försöka få in ett skype samtal med Lina. Det är välbehövligt eftersom att hon snart kommer hit! Wie.

fredag

Har använt min kamera flitigt som tusan idag faktiskt. Så här kommer massa bilder.
.
.
.
.
.
.
.


hallå

Himla nöjd tjej som kom in i mitt rum i morse med händerna i fickorna. Jag bad henne kolla sig i spegeln, och när hon gjorde det fick hon världens största leende på läpparna. Största leendet bortsätt från om hon får en kaka.

himla sött alltså


the other guys

Ändrade planer.
Haft myskväll med Linda och William.
Kollat en halv film som enligt mig och Linda var värdelös men William satt och skratta helt otroligt mycket..
Ätit frukt och smält choklad.
Och somnat på soffan...
Skön dag!

garage

I will sleep in the garage tonight...
it's freaking cold out there.
All because i have been disobedient to my host father,
poor me.. but.. it could be worse..
hope he'll change his mind

lilla snigel

Glädjen när man sätter på "lilla snigel" är helt otrolig. Måste vara svenska favoritlåten..
.
.
.

.

Ärligt.
Vilket jävla skitjobb.
Ligga ihopknöglad som en liten boll en hel match och vänta på att någon ska springa in på planen.
.

Liverpool v Fulham

Då var min första fotbollsmatch avklarad! Alltid känt att det är något jag borde göra när jag är i England. Tyckte faktiskt att det var roligt också. Det var stämning och alla var glada. Men framförallt, sett Torres, gött!
.
Kvällen började i alla fall med tacos med Henrik och Kristian innan vi tog tåget mot Liverpool och dess arena. Resten får ni i bilder..
.
.
.
.
.

little hand

Ska ge mig ut i ett regnigt Stoke för en promenad NU.
.

already a geek

.
.
Elisa är redan en liten nörd. Hon älskar allt som har med mobiler och datorer att göra. Brukar sitta och låtsas skriva för att härma oss. Och brukar gå runt och prata i sin mobil och skratta för sig själv. Riktigt rolig syn. Men häromdagen lärde jag henne att det var pappa som var en geek. Så nu kan hon peka på honom och säga "geek". Himla gulligt alltså.

sån är jag

Frida.
I dag hittade jag ett ställe jag aldrig sett här förut.
Det påminde om dom där små stånden i MBK i Bangkok. Där vi spenderade ungefär 10 timmar sammanlagt.
Exakt.
.
Skulle bara säga det. Har inte så mycket mer att säga. Varit på stan hela dagen och fixat med lite saker, fast glömde att fixa det jag gick till stan för att fixa. Tänkte skriva "sån är jag", men det är jag ju faktiskt inte alls. Överhuvudtaget. Ointressant det här blev.
.
Hade en mysig kväll med Linda och William och mat och tv igår kväll. Så otroligt glad över att jag kom till just denna familj! Som au-pair är det ganska fascinerande vad för relation man kan få till en familj. Man blir liksom som familj och bästa vänner på en och samma gång. Och jag beundras över familjer som har au-pair. Att ha en främmande människa i huset dag ut och dag in, och att ge någon delvist ansvar om det dyrbaraste man har.
.
Har massa söta filmklipp på Elisa.. önskar det vore enklare att lägga upp dom här.

+

Men mitt lilla hjärta ska bli världens finaste Stokie om hon växer upp här!!!!!!!!!!!!!!!!!!

en Stokie

För att sammanfatta en Stokie:

60% av folket går på stan i mjukisdressar, framförallt killar. Det förvånar mig lika mycket varje dag. Och kommit på att jag börjar förstå att det är så många. För, om ingen fixar sig, så orkar man heller inte göra det. Illa Illa.
.
Många har en konstig hårfärg så som turkos, lila, rosa, orange, röd eller grön. Inga överdrifter. Till och med tanter. Du blir inte förvånad om du ser en dam runt 70 i grått hår med rosa slingor i lite här och var.
.
Det är otroligt många unga som röker. Och då menar jag unga som i unga. 12, 13 år. När jag och Elisa var och fikade en dag så såg jag en tjej och en kille som satt brevid oss. Dom var kanske 13 år. Pratade och fikade. Killen hade en take-away mugg och när hans kompis gick förbi utbrast han med mycket förvånad röst:
- "DRICKER DU KAFFE?" (precis som om de vore värsta grejen och det var sjukt om han gjorde de).
- "nej, det är te" får han lugnt till svar.
Då tar den här kompisen upp en cigg ur fickan och ska gå ut och röka. Helt ihopknögglad, som om han snott den av mamma. Som om det är mer naturligt än att dricka kaffe.
.
Resterande har nog inget med Stoke att göra. Bara just England. Som att det finns otroligt många unga mammor och att det är otroligt modernt att ha koppel på sina ungar. Och att man springer i shorts fast det är snö. Och att alla som cyklar har självlysande gul väst och hjälm på sig.

herre.

Magsjuka i detta hus.
Har mått riktigt dåligt idag (utan att spy & tacka gud för det), mest ont i magen och svag i kroppen. Jag spyr ju aldrig. Tror inte jag skulle göra det hur illa jag än mådde. Kan ju inte vara säker, men.. inte gjort de på sisådär 6 år. Lyckats sova i två omgångar i dag också, och efter sista timmans sömn har jag otroligt nog känt mig rätt så bra. Undra om man kan sova bort en sjukdom? + att jag druckit liter med vatten. Hoppas jag slipper mer än så här...

framsteg

Dagen i övrigt har spenderats med Elisa. Varit på stay n' play och sjungit och lekt med andra barn. Inte varit där sen några veckor innan jul, så det var kul. Börjar lära mig sångerna och Elisa gör framsteg. I dag mot slutet lekte hon i några minuter med ett annat barn utan att vara tätt intill mig. Oftast kramar hon mig det hårdaste hon kan och håller händerna runt min nacke, inte en chans att jag ska få släppa ner henne. Eller så tittar hon riktigt arg på folk som hon inte vill ska titta på henne. Lilla hjärtat! Men livet är till för att lära och visst går det framåt.
.
För övrigt. Ord läggs till i Elisas ordförråd hela tiden. Igår sa lärde hon sig säga rainy, städa (stäla), cheese, borta, leka.
.
Och i dag hade hon konversation med sig själv. Så här lät de ungefär:
-ablalalalala
- pappa?
-hallå?
-vart ä du?
-ablalalala
-mmmmmmmmm, okej
- AAA
-hemm

company

Det här blir min kväll i ett badkar..

världens sötaste bild

Är mest med Elisa dagarna långa. I dag har hon jagat ankor och så har vi sprungit och lekt. Sen började det regna, verkligen regna, till och med så Elisa självmant ville sätta sig i vagnen och ha det skönt under sitt regnskydd. Det händer annars aldrig. Så har vi tagit världens sötaste bilder. Vilket litet hjärtegull! Herregud.

läppen

Det finns många roliga saker Elisa gör som ger mig mycket skratt om dagarna. Som att hon springer och hämtar en handduk och börjar torka så fort hon spiller. Eller att hon kommer springandes och kramar om mig, klappar mig på axeln och säger blablabla okej, när hon är rädd, bara för att jag alltid säger it's okey Elisa. Men det roligaste av allt. Ibland blir hon alldeles för exalterad, så där att hon inte vet vad hon ska göra. Då vill man hålla sig lite på avstånd, för man vet inte om hon ska pussas eller bitas. Om hon då nyps eller bits, vilket ibland händer, så blir man arg på henne och säger till henne. Då kommer den här läppen som på bilden fram. Sen går hon iväg en bit och ställer sig och tittar ner. Då vet hon att hon har gjort fel.
.
Efter ett tag kommer hon då tillbaka. Tittar på mig tills jag tittar på henne och drar till med världens fake-smile lite osäkert sådär. Sen försöker hon med allt för att få mig att skratta. Och oftast lyckas hon väldigt bra oavsett om jag vill eller inte. Brukar bli "Nej Elisa, det är inte kul", sen brister jag också ut i skratt och då är hon lycklig!

söndag

Fest och utgång igår, riktigt rolig kväll faktiskt.
Nu är jag helt slut efter en dag med Elisa och alldeles för lite sömn!

pictures

.
.
.
.

de kommer

Jag har faktiskt tagit massa bilder ikväll..
men är alldeles för trött för att lägga in dom nu,
gör det imorgon. Då får ni som önskat äntligen se Linda och William!
.
Mina ben är  d ö d a.
Vi har gått på stan hela dagen.
Helt otroligt att man kan spendera timmar i en och samma affär.

update

Har en mysig kväll.
Var otroligt seg och höll nästintill på att somna innan hela familjen och besöket kom hem.
Men det vände, och nu har vi suttit uppe och ätit frukt och choklad och spelat yatzy hela kvällen.

ambitions

.
Efter en löprunda längskanalen och ett skönt bad ska jag nu ta mig in till stan och köpa en ny jacka.
Jag ska gå i bara tjocktröja. Har bara min vinterjacka här, och tro mig, det är alldeles för varmt...

fotobok

Här är hela fotoboken, för dig malin!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

onsdag

.
Bild brist så måste liksom sitta och ta bild på mig med webcam....
men, kameran är på laddning och ska användas numera!
.
Linda, William och Elisa är på väg till Liverpool för att hämta lite Sverige besök som kommer hit och stannar helgen ut. Lindas mamma och syster. Det blir mysigt! Och jag älskar att Elisa lärt sig säga mormor sen sist hon var här.

giiiiiiiiirrrl

Det är kul att man ser skillnad på Elisa från när jag kom hit och nu.
Då menar jag inte bara utseendemässigt, utan beteende också.
När jag kom kunde hon knappt prata. Hon kunde säga två ord. Det var good girl och bye bye.
.
Då sa hon goo ggööö till good girl,
nu säger hon good giiiiiiiirrrrrrrl.
.
Måste få det på film,
helt otroligt sött alltså!
Hon har såklart lärt sig ett 20-tal ord till,
på både svenska och engelska.

Lilla hjärtat

Haft en fin dag med en fin tjej.
Om hon är på bra humör blir det oftast en bra dag, men idag var det något extra. 
Lekt. Skrattat. Sprungit. Klättrat.
I lekparken.
.
.
Här står hon och tittar på andra barn som leker. Bara står och tittar. Det kan hon göra i flera minuter. Sen vänder hon sig mot mig, med världens största leende, kommer mot mig och säger "hand", springer och skriker "go go go go". Hur sött?
.
.
.

!

Elisa och jag har varit och hälsat på Lovisa i dag och lekt.
I kväll har jag skypat md Crille i 4 timmar. LOL

t r å k i g t i n l ä g g

Har en andra day off denna vecka.
Det regnar.
Verkligen regnar.
Det sägs ju inte vara något ovanligt i England,
men jag tror jag har sett mer sol än regn på dom 2,5 månader jag varit här.
.
Jag har precis trotsat regnet och varit ute på promenad.
Ska strax bege mig mot stan och fixa lite grejer.

dreams

En rolig sak.
Jag drömde om spysjukan i natt.
Så rädd är jag för den.
Herregud.
.
Drömde att hela min släkt och mina vänner hade det.
På bussen satt alla och spydde.
Och så skulle alla av någon anledning vara i samma hus.
Ett jätte stort hus.
En efter en blev alla sjuka.
Så jag gick över gatan och sov hos Hanne, för hon var frisk!
.
Äh, går ju inte att förklara drömmar.

on her own

I dag har jag och Elisa varit och käkat lunch på stan och busat. Och så har hon gått själv den lille på stan. Och hållt handen. Hon älskar det. Då vill hon till och med ta på sig jackan själv, om hon vet vad som väntar. Händer aldrig annars. He He.
.
När hon såg den sista bilden på sig själv skrattade hon hur mycket som helst. Annars gillar hon att se bilder på sig själv, sitter och ler lite för sig själv.
.
.
.

!

Det är helt otroligt! Jag var med Elisa en timma nyss. På den timman sa hon fyra nya ord som jag aldrig hört henne säga innan. Bin, tå, mera och fin. Tre svenska ord och ett engelskt. Och så har hon lärt sig fish idag också. Hur mycket arbetar den lilla hjärnan på en dag egentligen om det där bara var ord.. Denna vecka kommer bli intressant!!! Wie.

söt tjej alltså

Morgon mys med hjärtat!
Nu blir det dusch för snart kommer Williams föräldrar hit.
.
.
.
.

pw

Föresten. Kom på en sak.
Såg bara en smällare igår, långt innan 12-slaget.
Kändes inte som nyår.
.
Nu ska jag ut och gå.
2 timmar är mitt mål.
Vore gött.

happy new year!

Gott nytt år på er kära vänner föresten. Hoppas ni hade ett trevligt avslut på 2010 och bra start på 2011. Året som gått har varit fint och jag kommer alltid känna kärlek till år 2010. Mycket roligt som har skett.
.
Min kväll var mysig. Vi var ungefär 20 personer på bankett och åt så mycket mat att vi inte visste vart vi skulle ta vägen. Klockan gick som vanligt lite för snabbt och vi fick brottom in till stan för att fira 12-slaget. Det firades på Revolution där Englands nationalsång spelades på 12 slaget. Och så höll man varandra i händerna och sjöng med. Kvällen ute var enligt mig mindre rolig än en vanlig utekväll, så för mig avslutades kvällen rätt tidigt. Gött? Nej, men nyår måste inte alltid vara den roligaste, bästa och perfektaste kvällen på hela året.
.
.
.

Elisa

Elisa är så söt. Har verkligen saknat henne. Och helt sjukt hur mycket hon utvecklas på bara en vecka!!!
Redan lärt sig säga massa nya saker och ser större ut för varje dag. Helt otroligt faktiskt.
Och så blev hon glad när jag kom igår. Log mot mig hela tiden och tog min hand och ville leka.
Sen pussade hon mig och kramade mig. Brukar föredra att bitas annars. Nerå. Men händer inte varje dag liksom. Lilla plutt.

he-he

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förrut?
Det gjorde jag, finns väl en himla massa att skriva här egentligen. Bara ex. att åka hit.
.
Några nyårslöften?
Mitt nyårslöfte år 2010 var att säga något fint till någon varje dag. Kunde lika väl vara en enkel komplimang till någon okänd som en beskrivning av hur bra någon var för mig. Det höll i sig två månader sen blev det mindre sällan än varje dag.. Nu.. har jag glömt bort det lite.
.
I år har jag inte hunnit tänka ut något nyårslöfte ännu. Och när jag tänker ut något blir det nog försent för att vara ett så kallat nyårslöfte.
.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.
.
Vilka länder besökte du?
Thailand och England.
.
Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
11 juni (studenten) och 22 maj (bal).
.
Största misstaget?
Borde inte skrivas ned här.
.
Vilka sång kommer alltid påminna dig om 2010?
Riverside och I'd rather be with you
.
Bästa festen?
Utan tvekan studenten va? Min födelsedag med mina tjejer var inte så dålig den heller faktiskt.
.
Mest använda ordet?
Jadu. Av mina vänner, garanterat LOL. Mitt vet jag inte faktiskt. Måste sluta skriva liksom, det skrivs alldeles för ofta.
.
Bästa resan?
Thailand med Frida så klart.
Falkenberg med vännerna var också en fin "resa".
.

this girl

.
Idag så tänker jag extra mycket på dig mitt hjärta.
Du är så stark.
.
Bildvalet beror på det lilla utbud jag hade,
men du är söt!

RSS 2.0